söndag 6 augusti 2017

Sista stunderna i Nepal

Skriver från ett hotellrum i Kathmandu. Flickorna äter hotellrumspicnic för sista gången. Den här gången runt ett riktigt bord, eftersom vi tog in på ett annat hotell än vanligt, här har vi både vardagsrum och sovrum. På sjunde våningen, utan hiss liksom överallt i Nepal. Stackars hotellarbetarna hamnade bära upp våra tre jättetunga resväskor och fem mindre men tunga andra väskor hit upp (och ner igen i morgon 5 på morgonen).


I Pokhara tog vi avsked av kusinerna, fastrarna, Ama och Bua och många andra, som kom hem till oss för en sista måltid med oss kvällen innan vi reste. 

Vår hemhjälp Dolma och Bishnudidis hemhjälp/nanny Bimla. Goda vänner med Anila och Inika båda två. Bimla och Dolma är klasskamrater på nian i den lokala skolan.


Flickorna och jag gick också med kusin Yuki till glasskiosken för en sista Creambell eller Baskien Robbins glass och hem via sjön för en sista titt på den. Glassen blev förresten sen heller inte den sista, vi åt Cream Bell glass här i Kathmandu igår också, de har kiosk vid KFC här också. 😉

Inika gick över vägen till kiosken för att köpa nudlar för sista gången, en av hennes favoritsysslor. 

Raju tömde vår takpool. Vi hann förresten äntligen med det utlovade besöket till den större simbassängen på torsdag, Rajus kompis kunde inte komma, men flickorna hade roligt i flera timmar ändå. Enda minuset var en massa grodägg, som låg i trådar här och var på grunda bassängens botten.

Jag hann få färdigt mitt tavelprojekt i vardagsrummet, där finns nu 7 bilder från Barcelona, 7från Finland, ett nytt från Nepal och många äldre samt ett par från London. Mycket nöjd. 😊Här i Kathmandu ska vi ännu shoppa sista sakerna, äta Masala dosa på min favorit restaurang Nandan vid New Road, sedan bara packa och sova. Inika hittade förresten de sista smakerna som saknades i hennes real fruit juice samling, persika och tomat. Tomat saknas fortfarande eftersom ingen av oss kände sig hågad att dricka en liter tomatjuice. 😝

Inga kommentarer: